TERUG 
HOME OVERZICHT RITTEN TIPS EVENEMENTEN LINKS LEDEN REGLEMENTEN UITRUSTING FOTOALBUMS SPONSORS CONTACT

Rit 11: zondag 19/5/2019


Baankapiteins Charlotte en Jochen loodsten ons vandaag naar Nederland, naar de bekende Visweg.

Voor het vertrek was er al een goede en gezellige sfeer in onze groep en hoewel het een betrokken morgen was werd het toch nog een zonnige en warme voormiddag.

We vertrokken onder leiding van Jochen richting As, waar we Conny en Piet oppikten. Dan verder naar Maasmechelen en zo naar de Slingerberg waar Koen, Franco, Walter, Emidio en Charlotte op een snel tempo de klim opreden. Alhoewel Koen 3 weken uitgelegen heeft door een kleine ingreep, loste hij de groep niet. Uiteindelijk kwam Charlotte als eerste over de eindstreep. Na een lange afdaling kwamen we uit op de Visweg waar Koen en Franco weer demarreerden, maar snel door Walter en Emidio werden ingehaald. Op deze klim was de zege voor Walter.

We vervolgden onze weg naar Meerssen, Beek en richting Urmond werd in de afdaling zelfs een snelheid van 43km/uur gehaald!

Om dan naar Dilsen-Stokkem te gaan moesten we de veerboot nemen. Tijdens het wachten voor de overtocht werden de nodige kiekjes genomen door Conny en Franco haalde weer zijn straffe verhalen boven. We staken de mooie Maas over en reden nadien verder richting Genk. Langs het terril bij KRC-Genk weergalmde het kampioenenlied van onze Genkse voetbalsupporters… jaja KRC Genk heeft voor de vierde maal de titel van Belgisch kampioen behaald.

Thuisgekomen in ons clublokaal stonden de broodjes klaar die doorgespoeld werden met een lekkere, frisse Ename. Salute!

Dikke proficiat aan Charlotte en Jochen voor deze mooie rit!


Afstand 94,5 Km - gemiddeld 25,6

 


We kijken al uit naar de volgende rit! (zie altijd rittenkalender op onze website)