TERUG 
HOME OVERZICHT RITTEN TIPS EVENEMENTEN LINKS LEDEN REGLEMENTEN UITRUSTING FOTOALBUMS SPONSORS CONTACT

Rit 15: zondag 16/6/2019

Een rit naar Epen stond vandaag in onze kalender ingepland en baankapitein van dienst was Emidio. Na het slechte weer van de afgelopen dagen, hadden we vandaag mooi weer in het verschiet.  We vertrokken richting Zutendaal en zo naar het heuvelachtige Herderen en nadien Bassenge. De Hallenbaye was hier onze eerste klim.  Op weg naar Voeren kwamen we een eerste processie tegen en moesten van onze fiets afstappen totdat alle “gelovigen” voorbij getrokken waren…  amen….

Nadien snel verder fietsen zodat de beenspieren goed opgewarmd waren voor onze volgende helling van De Planck. Een mooie lange en snelle afdaling bracht ons naar Teuven voor een volgende klim langs de Gieveld en zo kwamen we aan in Epen waar we genoten van het mooie landschap en aan een stevig tempo verder fietsten naar “de koning van Spanje”. Na deze afdaling alweer een processie. Hier mochten we van de “gelovigen” weer niet door maar besloten dan maar een omleiding te nemen. Zoveel bidden op één dag was teveel van het goede…hahaha

Verder naar Valkenburg, nog een klein klimmetje en dan de Salamander en zo verder huiswaarts. We hebben allemaal van de rit genoten en dankjewel aan onze fotografe Conny.
Afstand 120 Km - gemiddeld 25,3  893H/M

 


We kijken al uit naar de volgende rit! (zie altijd rittenkalender op onze website)